Tyrimai

Bandymas su laiškiniais česnakais

Purkšto, rudo, žalio ir bespalvio stiklo indai praleidžia regimąją šviesą ir pakankamai neapsaugo nuo irimo, kurį sukelia šviesa.

Eksperimento metu keletas rūšių žolelių ir prieskonių buvo 3 mėnesius laikomi balto, rudo ir violetinio stiklo induose. Indai arba kasdien po kelias valandas buvo laikomi saulės šviesoje, arba patalpoje.

Jau po 2 mėnesių akivaizdūs kokybės pokyčiai buvo užfiksuoti nuotraukose, o su savanoriais buvo atliktas aklas kvapo testas. Nuotraukoje matyti, kad česnako pavyzdžiai, saugoti bespalvio ir rudo stiklo induose, kurie buvo laikomi saulės šviesoje,  išbluko. Tuo tarpu pavyzdžiai, saugoti violetionio stiklo inde, nepakito. Miron violetinio stklo inde saugotų česnakų kvapas taip pat buvo pripažintas ženkliai intensyvesniu ir šviežesniu. Dr. Niggli ir Dr. Max Bracher

 

Bandymas su vyšniniais pomidorais

 

Kad būtų paprasčiau įrodyti Miron stiklo induose laikyto maisto kokybės apsaugą, buvo atliktas mikrobiologinis eksperimentas su vyšniniais pomidorais.

Bandymo metu pomidorai buvo 7 mėnesius saugomi bespalvio ir Miron violetinio stiklo induose, kurie buvo laikomi saulės šviesoje, kambario temperatūroje. Rezultatus matote nuotraukose. Aiškiai matomi skaidraus stiklo inde saugoto pomidoro mikrobiologiniai pakitimai. Miron violetinio stiklo inde saugoto pomidoro spalva nepakito ir nėra jokių džiūvimo požymių.

 

 

Vandens kristalai

Vandens kristalų fotografijos tėvas – Masaru Emoto, gimė liepos 22 d., 1943 Yokohamoje (Japonija). Kai jis sužinojo, kad nėra dviejų vienodų ledo kristalų, jam kilo mintis įrodyti vandens kokybę per sušaldytų vandens lašelių nuotraukas. Kad patvirtintų šią tezę, jis nusamdė jauną tyrinėtoją, naudojantį didelės raiškos mikroskopą. Jo darytos vandens kristalų nuotraukos apkeliavo visą pasaulį.

Vėliau jis patyrė, kad vanduo turi atmintį ir reaguoja į aplinkos energinį poveikį. Šaltinio vanduo suformuoja nuostabius, harmoningus ir subtilius heksagonus, o užteršto upės vandens kristalai nėra tokie malonūs akiai. Savo darbais jis atskleidė, kad vandens kristalų atvaizdai yra labai įvairūs. Emoto tikėjo, kad vandens kristalai – lyg mūsų realybės atspindžiai ir kad jausmų energija ir vibracijos gali paveikti vandens fizinę struktūrą. Vandens kristalų nuotraukų tyrimai parodė, kad kristalų formos bei pavidalai yra unikalūs ir nepakartojami, kaip ir pati gamta. Šis metodas neleidžia padaryti išvadų apie vandens chemines ar biologines savybes, tačiau mokslininkas tikėjo, kad vandens kristalai gali apibūdinti informacijos ir energijos turinį. Emoto buvo įsitikinęs, kad neigiamos energijos paveikto vandens savybes galima atkurti jį paveikus ultravioletine šviesa ar tam tikromis elektromagnetinėmis bangomis.

Iš kairės į dešinę: violetinio, rudo ir bespalvio stiklo induose saugoto vandens kristalai. Pirmoje eilėje – po 7 dienų, antroje – po 74 dienų.

Bandymai su čili pipirais

Šviežius čili pipirus 2 mėnesius laikėme uždarytus bespalvio stiklo stiklainyje ir Miron violetinio stiklo indelyje. Rezultatus matote nuotraukose. 

Čili pipiras iš bespalvio stiklainio buvo visai nebetinkamas valgyti: keliose vietose papuvo, minkštimas išplonėjos. Pipiriukas iš Miron indo po dviejų mėnesių atrodė beveik kaip šviežias.

 

 

Bandymai su morka

Morkas iš prekybos centro laikėme uždarytus bespalvio stiklo stiklainyje ir Miron violetinio stiklo indelyje. Rezultatus po 2 ir 4 mėnesių matote nuotraukose.